Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Elmalı Kek 3

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kuru üzümlü, fındıklı elmalı kek tarifi.

12 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Elmalı Kek 3

Hamur:

150 g yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı süt
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağı fındık kırığı
0,5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Üzeri için:

4 adet kırmızı elma (orta boy)
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kayısı reçeli suyu

Kalıp:

Kare kalıp (25x25 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun ve ince dilimleyin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta, şekerli vanilin, tarçın ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek karışıma ilave edin. Fındık kırığını da ilave edip düşük devirde 1-2 dakika çırpın. Kuru üzümü ekleyip düşük devirde kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin. Elma dilimlerini hamurun üzerine, dış yüzeyleri üste gelecek şekilde hafif batırarak yan yana sıralayın. Üzerine toz şekeri serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Servisten önce üzerine kayısı reçeli suyunu sürün ve dilimleyin.