Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Elmalı Pay

(0)
3 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Temel pay hamuru ile hazırlanan elmalı pay tarifi.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Elmalı Pay

Dolgu:

5 - 6 adet kırmızı elma (rendelenmiş)
3 - 4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Hamur:

2 su bardağı un
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 tutam tuz
125 g tereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
4 - 5 yemek kaşığı buzdolabında soğutulmuş su

Üzeri için:

1 yemek kaşığı galeta unu

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgu

Rendelenmiş elma ve toz şekeri tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine tarçın ve cevizi ekleyin. Karıştırıp soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin.

Üzerine soğuk suyu ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Beklettiğiniz hamuru 2 eşit parçaya bölün. İlk parçasını hafif unlanmış tezgahta 26 cm çapında açın. Açtığınız hamuru merdaneye sarıp kalıbın üzerine yavaşça merdaneden açarak yerleştirin. Hamuru kalıbın tabanına ve yanlarına, yüksekliği 3 cm olacak şekilde hafifçe bastırarak yayın. Üzerine galeta unu serpin ve hazırladığınız elmayı yayın. Kenarlardaki hamuru spatula yardımı ile hafifçe sıyırarak elmanın üzerine getirin.

İkinci hamuru unlanmış tezgahta 24 cm çapında açın. Hamuru unlanmış merdaneye sarıp kalıp içindeki elmanın üzerine merdaneden yavaşça açarak yerleştirin. Elmanın her tarafının kapatılmış olmasına dikkat edin. Hamurun kenarlarını hafifçe bastırarak yandaki hamurun üzerine yapıştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.