Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Erikli Şeftali Reçeli

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sarı erik, şeftali, öğütülmüş badem ve şekerli vanilin ile hazırlanan reçel.

2 kavanoz 500 ml

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Erikli Şeftali Reçeli

Reçel:

500 g ayıklanmış sarı erik
500 g ayıklanmış şeftali
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker
2 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı öğütülmüş badem

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Erikleri püre haline getirin. Şeftalileri küp şeklinde doğrayın.

2

Reçelin hazırlanışı

Meyveleri bir tencereye alın. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da meyvelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. 2 poşet şekerli vanilini ekleyip iyice karıştırın, metal kapaklı kavanozlara doldurun ve ters çevirin.

Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.

Servis sırasında reçele öğütülmüş bademleri ilave edip karıştırın.