Flag

Fıstık Ezmeli Dondurma

Yaklaşık 5 - 6 kişilik
Kolay
300 dk.
Vanilyalı puding ve krem şanti ile hazırlanan tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
1 su bardağıkrema
1,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 su bardağıfındık kırığı
1,5 yemek kaşığıfıstık ezmesi
Üzeri için
1 çay bardağıkrema
60 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Karışımın hazırlanışı

Krema ve 1,5 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.


1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Soğuyan pudingi mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine krem şanti, fındık kırığı ve fıstık ezmesini ekleyip yüksek devirde 2 dakika çırpın. Hazırladığınız tatlıyı 17x28 cm boyutlarındaki kalıba döküp yayın. Tatlının üzerini kapatıp dondurucuda 4-5 saat bekletin.

2

Süsleme ve servis

Kremayı kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.


Tatlıyı dondurucudan çıkarıp 10 dakika bekletin. Dondurma kaşığı ile toplar çıkarıp servis tabaklarına alın. Hazırladığınız sosu dondurmaların üzerine döküp bekletmeden servis yapın.