Flag

Glazürlü Mini Kek

4 dilim
Orta
30 dk.
Glazür ile süslenen gourmet kakaolu tereyağlı mini kekler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
2 adet dilimli derin kek kalıbı (Ø 11 cm)

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığıDr. Oetker Gourmet Kakao
2yumurta
4 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
50 goda sıcaklığında tereyağı
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Glazür
2 - 2,5 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Glazür
1

Ön hazırlık

Kalıpları margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alıp iyice karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve tereyağını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımı ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıplara paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından aldığınız kekleri 5 -10 dakika sonra kalıplardan çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Üzerinin hazırlanışı

Glazür karışımını bir kaba alın. Üzerine sütü ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurup veya kaşık ile keklerin üzerine yayın. Arzuya göre beyaz çikolata parçaları ile süsleyin. Glazür donduktan sonra servis yapın.