Flag

Glutensiz Ispanaklı Börek

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
100 dk.
Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı ile hazırlanan ıspanaklı peynirli börek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Dolgu
300 gıspanak
0,5 çay kaşığıtuz
1 demetince doğranmış maydanoz
2 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
1yumurta akı
Hamur
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 çay bardağıyoğurt
7 - 8 yemek kaşığısu
2 yemek kaşığısıvı yağ
0,5 çay kaşığıtuz
Bulamak için
0,5 su bardağıDr. Oetker Glutensiz Mısır Nişastası
Sürmek için
0,5 çay bardağısüt
0,5 çay bardağısıvı yağ
1yumurta sarısı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
Picture - Dr. Oetker Glutensiz Mısır Nişastası
1

Dolgunun hazırlanışı

Ispanakları yıkayıp yaprak kısımlarını ince şekilde doğrayın. Üzerine tuzu serpin ve karıştırın. Eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Üzerine ince doğranmış maydanoz, rendelenmiş beyaz peynir ve yumurta akını ilave edip karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını derin bir kaba alın. Yoğurt, su, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süt, sıvı yağ ve yumurta sarısını bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın.


Hamuru 6 eşit parçaya bölün ve nişastaya bulayın. Hamurlardan bir tanesini pişirme kağıdı üzerine alın ve 24 cm çapında açın. Kalıba alın, üzerine süt ve sıvı yağ karışımından döküp ıspanaklı karışımdan bir miktar yayın. Sırayla bütün hamurları aynı şekilde açıp üst üste sıralayın. En üstteki yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürün. Hamuru bıçak ile kare şeklinde dilimleyin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.