Glutensiz Mantı

(0)
4 5 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı ile hazırlanan mantı tarifi.

3 kişilik

biraz zaman alır 80 dakika Glutensiz

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Mantı

Hamur:

1,5 su bardağı Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 yumurta
0,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tutam tuz

Dolgu:

150 g kıyma
1 adet kuru soğan (orta boy)
0,5 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı karabiber

Pişirmek için:

5 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

500 g yoğurt
3 - 4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
2 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

1,5 su bardağı unu derin bir kaba alın ve içerisinden hamur açmada kullanmak için 2 yemek kaşığı un ayırın. Üzerine yumurta, su, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatın ve 10 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Kıymayı bir kaseye alıp üzerine kuru soğanı rendeleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip eliniz ile iyice karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçasını alıp hafif unlanmış tezgahta 3-4 mm kalınlığında açın. Hamuru 2 cm uzunluğunda şeritler şeklinde kesin. Tekrar 2 cm ölçülerinde enine keserek 2x2 cm boyutlarında kare hamurlar elde edin. Küçük kare hamurların ortalarına nohuttan daha küçük kıyma parçaları koyun. Uç kısımlarını karşılıklı olarak kapatın ve orta noktada hamurları birleştirin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.

4

Pişirme

Su ve sıvı yağı derin bir tencereye alıp orta ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. Hazırladığınız mantıları üç eşit miktara bölün. Her birini sırayla kaynayan suya atın, 5-10 dakika pişirin, kevgir ile sudan çıkarın ve servis tabağına alın.

5

Yoğurt ve sosun hazırlanışı

Yoğurda 1 tutam tuz atıp çatal ile iyice çırpın. Servis tabağındaki mantıların üzerine dökün. Sıvı yağı küçük bir sos tenceresine alıp orta ateşte kızdırın. Ocaktan alıp üzerine kırmızı toz biberi atın, karıştırın ve yoğurdun üzerine gezdirin. Naneyi serpin ve bekletmeden servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.