Flag

Glutensiz Mantı

3 kişilik
Zor
180 dk.
Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı ile hazırlanan mantı tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1yumurta
0,5 çay bardağısu
1 yemek kaşığısıvı yağ
2 tutamtuz
Dolgu
150 gkıyma
1 adetkuru soğan (orta boy)
0,5 çay kaşığıtuz
0,5 çay kaşığıkarabiber
Pişirmek için
5 su bardağısu
1 yemek kaşığısıvı yağ
Üzeri için
500 gyoğurt
3 - 4 yemek kaşığısıvı yağ
2 çay kaşığıtatlı kırmızı toz biber
2 tatlı kaşığıkuru nane

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1

Hamurun hazırlanışı

1,5 su bardağı unu derin bir kaba alın ve içerisinden hamur açmada kullanmak için 2 yemek kaşığı un ayırın. Üzerine yumurta, su, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatın ve 10 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Kıymayı bir kaseye alıp üzerine kuru soğanı rendeleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip eliniz ile iyice karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçasını alıp hafif unlanmış tezgahta 3-4 mm kalınlığında açın. Hamuru 2 cm uzunluğunda şeritler şeklinde kesin. Tekrar 2 cm ölçülerinde enine keserek 2x2 cm boyutlarında kare hamurlar elde edin. Küçük kare hamurların ortalarına nohuttan daha küçük kıyma parçaları koyun. Uç kısımlarını karşılıklı olarak kapatın ve orta noktada hamurları birleştirin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.

4

Pişirme

Su ve sıvı yağı derin bir tencereye alıp orta ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. Hazırladığınız mantıları üç eşit miktara bölün. Her birini sırayla kaynayan suya atın, 5-10 dakika pişirin, kevgir ile sudan çıkarın ve servis tabağına alın.

5

Yoğurt ve sosun hazırlanışı

Yoğurda 1 tutam tuz atıp çatal ile iyice çırpın. Servis tabağındaki mantıların üzerine dökün. Sıvı yağı küçük bir sos tenceresine alıp orta ateşte kızdırın. Ocaktan alıp üzerine kırmızı toz biberi atın, karıştırın ve yoğurdun üzerine gezdirin. Naneyi serpin ve bekletmeden servis yapın.