Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glutensiz Poğaça

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Glutensiz Sade Un ile hazırlanan poğaça tarifi.

13 adet

pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Poğaça

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
75 g yoğurt
50 g yumuşak margarin
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (orta boy)
1 çay kaşığı tuz

Dolgu:

75 g rendelenmiş beyaz peynir

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını derin bir kaba boşaltın. Üzerine yoğurt, margarin, sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 13 eşit parçaya bölün. Her birini eliniz ile açın ve bir miktar peynir koyarak poğaça şeklinde kapatın. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.