Flag

Glutensiz Pudingli Lorlu Tatlı

Yaklaşık 12 dilim
Orta
150 dk.
Kakaolu pudingli lorlu glutensiz tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (22x22 cm)

Malzemeler

Kedidili bisküvi
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
100 goda sıcaklığında tereyağı
2 yemek kaşığısu
1yumurta
1 yemek kaşığıtoz şeker
Dolgu
1 paketDr. Oetker Glutensiz Kakaolu Puding
2,5 su bardağısüt
1 adetlimon
1 tatlı kaşığıtoz şeker
200 gtatlı lor peyniri
Islatmak için
1,5 su bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
Picture - Dr. Oetker Glutensiz Kakaolu Puding
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Kedidili bisküvinin hazırlanışı

Un karışımını derin bir kaba alın. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı, su ve yumurtayı ilave edip elinizle yoğurun. Hamuru tezgaha alın, rulo haline getirin ve 20 eşit parçaya bölün. Her birine kedidili şekli verin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine toz şeker serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Pudingin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve karıştırarak soğutun.

4

Lorlu karışım

Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Limon suyuna toz şekeri ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Limon kabuğu rendesini ilave edip tekrar karıştırın. Karışımı lorun üzerine dökün ve çatal ile ezerek yedirin.

5

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan kedidili bisküvilerinin 8 adedini süt ile ıslatın ve kalıbın tabanını kaplayacak şekilde sıralayın. Soğuyan pudingin yarısını üzerine dökün. Hazırladığınız lorlu karışımı dikkatlice pudingin üzerine yayın. Üzerine tekrar ıslatarak kedidili bisküvi sıralayın ve kalan pudingi üzerini kaplayacak şekilde yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

6

Süsleme ve servis

Kalan bisküvileri iri parçalara kırın ve tatlının üzerine serpin. Dilimleyerek servis yapın.