Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Havuç Turşusu

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Turşukur ile hazırlanan pratik havuç turşusu.

Yaklaşık 2 kavanoz 500 ml

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Havuç Turşusu

Malzemeler:

1 poşet Dr. Oetker Turşukur
3,5 su bardağı su
2,5 çay bardağı sirke
750 g havuç

preparation

Hazırlanışı

1

Hazırlanışı

Suyu kaynatıp ocaktan alın. 5-10 dakika soğutup cam kaba boşaltın. Üzerine Turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.

Havuçları yıkayıp dış yüzeylerini çok ince soyun ve dilimleyerek kavanozlara doldurun. Soğuyan turşu suyuna sirkeyi ekleyin. Bu salamura karışımını kepçe yardımı ile havuçların olduğu kavanozlara, hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 10-20 günde turşunuz olur.

Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.