Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Hindistan Cevizli Kokteyl Pasta

(0)
5 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı Hindistan cevizli puding dolgulu pasta.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Hindistan Cevizli Kokteyl Pasta

Hamur:

80 g bitter çikolata
1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
3 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı süt
80 g tereyağı (oda sıcaklığında)

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Hindistan Cevizli Puding
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı fındık kırığı
1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kaplama:

0,5 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

2 adet küçük boy vanilyalı gofret
20 g bitter çikolata

Kalıp:

Bombeli derin metal kap (14 cm)
Bombeli derin metal kap (16 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kapları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 80 g bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 3 dakika çırpın. Mikseri düşük devire alın, çırpmaya devam ederek şekerli vanilin, süt, tereyağı ve eritilmiş bitter çikolatayı ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ilave ederek 1 dakika daha çırpın. Hamurun 1/3'ünü 14 cm çapındaki kaba, kalan hamuru 16 cm çapındaki kaba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kekleri kaplardan dikkatlice çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

3

Hindistan cevizinin hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve üzerine Hindistan cevizi rendesini yayın. Fırına alın, arada fırının kapağını açıp kaşık yardımıyla karıştırarak yaklaşık 5 dakika hafif kızarıncaya kadar bekletin. Süre sonunda fırından alın. Hindistan cevizlerini bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.

4

Dolgunun hazırlanışı

1,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp çırpma kabına boşaltın ve arada karıştırarak soğutun.

5

Şekillendirme ve dolgu

16 cm çapındaki keki bombeli kısmı aşağıya gelecek şekilde servis tabağına alın. İçini tatlı kaşığı yardımı ile tabanı bütün bırakacak şekilde 5 cm çapında oyun. 14 cm çapındaki keki tatlı kaşığı ile oyarak ortasında 4 cm çapında delik oluşturun. Bombeli kısmı üste gelecek şekilde servis tabağındaki kekin üzerine oturtun.

Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan pudingin üzerine 3 yemek kaşığı krem şanti ekleyin ve mikser ile 2 dakika çırpın. Fındık kırığı ve çikolata parçalarını ilave edip karıştırın. Keklerin ortasında açtığınız boşluğun içine doldurun. Kalan krem şantiden üst süsleme için 1-2 yemek kaşığı ayırıp kalanı ile pastayı oval şekilde kaplayın. Hazırladığınız Hindistan cevizi rendesi ile krem şantinin üzerini tamamen kaplayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

Krem şanti, gofret ve çikolata ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.