Flag

Hindistan Cevizli Pufidik

Yaklaşık 50 adet
Kolay
70 dk.
Pratik Hindistan cevizli pufidik kurabiye nasıl yapılır?
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 - 4,5 su bardağıun
250 gyumuşak margarin
1 çay bardağısıvı yağ
1yumurta sarısı
1 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay bardağıHindistan cevizi rendesi
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1yumurta akı
Üzeri için
0,5 su bardağıreçel
1 çay bardağıHindistan cevizi rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu eleyin. Üzerine hamur kabartma tozunu ekleyin ve bir kaşık ile iyice karıştırdıktan sonra tekrar birlikte eleyin.


Margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, pudra şekeri, 1 çay bardağı Hindistan cevizi ve şekerli vanilini bir kaba alın. Üzerine elediğiniz unu ilave edin ve yoğurun. Yarım ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın, yumurta akına batırıp tepsiye sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.


Kurabiyeleri önce reçele, sonra Hindistan cevizine batırıp servis tabağına sıralayın.