Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Hindistan Cevizli Pufidik

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pratik Hindistan cevizli pufidik kurabiye nasıl yapılır?

Yaklaşık 50 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Hindistan Cevizli Pufidik

Hamur:

1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 - 4,5 su bardağı un
250 g yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta akı

Üzeri için:

0,5 su bardağı reçel
1 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu eleyin. Üzerine hamur kabartma tozunu ekleyin ve bir kaşık ile iyice karıştırdıktan sonra tekrar birlikte eleyin.

Margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, pudra şekeri, 1 çay bardağı Hindistan cevizi ve şekerli vanilini bir kaba alın. Üzerine elediğiniz unu ilave edin ve yoğurun. Yarım ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın, yumurta akına batırıp tepsiye sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.

Kurabiyeleri önce reçele, sonra Hindistan cevizine batırıp servis tabağına sıralayın.