Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

İncirli Erik Marmeladı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Erik, kuru incir ve limon aroması ile hazırlanan marmelat.

Yaklaşık 2 kavanoz 500 ml

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* İncirli Erik Marmeladı

Malzemeler:

900 g püre haline getirilmiş kırmızı erik veya mürdüm eriği
1 su bardağı su
4 - 5 adet kuru incir
0,5 su bardağı su
1 kg toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 çay kaşığı tarçın
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Erik püresi ve 1 su bardağı suyu tencereye alıp orta ateşte arada karıştırarak 10 dakika kaynatın.

İncirleri küp şeklinde doğrayıp yarım su bardağı su ile karıştırın ve mutfak robotunda püre haline getirin. Daha sonra eriklerin üzerine ilave edin.

Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırn. Bu karışımı meyve pürelerinin üzerine dökün, yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şeker, tarçın ve limon aromasını ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi ısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.

Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin ve soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletin.