Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Karışık Çikolata Parçalı Muffin

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Karışık çikolata parçalı büyük boy muffin tarifi.

4 adet

pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Karışık Çikolata Parçalı Muffin

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yumurta (orta boy)
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı süt
1 paket Dr. Oetker Sütlü Bitter Beyaz Çikolata Parçaları

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Hazır Çikolatalı Sos

Kalıp:

4 adet 7 cm çapında ve 6-7 cm yüksekliğinde pişirme kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Pişirme kağıdından 20x20 cm boyutlarında 4 kare kesip kalıpların içine oturtun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp çırpma teli ile 1 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyip 1 dakika karıştırın. Çikolata parçalarından 1 yemek kaşını üzeri için ayırıp kalanları hamura ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Hamuru pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz kalıplara paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından alıp pişirme kağıdı ile birlikte kalıplarından çıkarın ve soğumaya bırakın. Üzerlerine çikolatalı sos dökün, ayırdığınız çikolata parçalarını serpin ve servis yapın.