Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Karışık Meyve Reçeli

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vişne, kayısı ve şeftali ile hazırlanan pratik bir reçel tarifi.

2 kavanoz 500 ml

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Karışık Meyve Reçeli

Reçel:

100 g ayıklanmış vişne
450 g ayıklanmış kayısı
450 g ayıklanmış şeftali
6 yemek kaşığı su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker
1 çay bardağı kırılmış badem
3 - 4 damla rom aroması

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kayısı ve çeftalileri küçük küpler şeklinde doğrayın.

2

Reçelin hazırlanışı

Meyveleri bir tencereye alın ve üzerine 6 yemek kaşığı su ekleyin.

Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da meyvelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.

Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun ve ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.

Servis sırasında badem kırığı ve rom aroması ilave edip karıştırın.