Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Karpuz Dilimi Kurabiye

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeker hamuru ile karpuz şeklinde kaplanan kurabiyeler. Tematik ve espirili...

Yaklaşık 10 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Karpuz Dilimi Kurabiye

Kurabiye:

1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 çay bardağı öğütülmüş Antep fıstığı
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)

Kaplama:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü
20 g bitter çikolata

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Pişirme kağıdından 9x11 cm boyutlarında karpuz dilimi şeklinde 2 adet şablon kesin. Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine hamur kabartma tozu, şekerli vanilin, pudra şekeri, kakao, Antep fıstığı ve tereyağını ekleyip iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 7-8 mm kalınlığında açın. Pişirme kağıdından hazırladığınız şablon ile hamuru karpuz dilimleri şeklinde kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şeker hamurunun renklendirilmesi

Şeker hamurunu paketininden çıkarın ve yumuşayıncaya kadar yoğurun. 3/4'ünü alıp kırmızı jel renklendirici ile renklendirin. Kalan beyaz şeker hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve sarı jel renklendirici ile renklendirin. Kalan beyaz şeker hamurunu ikiye bölün, yarısını beyaz bırakın, kalan yarısını da yeşil jel renklendirici ile renklendirin.

4

Süsleme

Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve kırmızı renkteki şeker hamurunu 0,5 cm kalınlığında açın. Karpuz dilimi şeklindeki şablonu kullanarak kesin. Alt kısımlarına fırça ile az miktarda su sürün ve kurabiyelerin üzerine yapıştırın. Yeşil renkli şeker hamurunu 0,5 cm kalınlığında açın, bıçak ile kesip dilimlerin kenarına yapıştırın. Beyaz ve sarı renkteki şeker hamurlarını da 0,5 cm kalınlığında açın, bıçak ile kesin ve karpuz dilimlerinin üzerine yapıştırın. Küçük bir kaseye 3-4 damla yeşil jel renklendirici damlatın. İnce bir fırça yardımıyla karpuz kabuğunun üzerindeki koyu yeşil dalgaları oluşturun. Yeşil ve beyaz şeker hamurunun birleşim yerinden beyaz glazür kalem ile üzerinden geçin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve fırça ile karpuz dilimlerinin üzerine çekirdek şeklinde sürün.