Kemalpaşa Tatlılı Keşküllü Kup

(0)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ev yapımı Kemalpaşa tatlısı ile hazırlanan farklı bir sunum.

Yaklaşık 7 - 8 kup

biraz zaman alır 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kemalpaşa Tatlılı Keşküllü Kup

Hamur:

1 su bardağı tatlı lor peyniri
2 yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Şurup:

5 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Keşkül için:

2 poşet Dr. Oetker Keşkül
7 su bardağı süt

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Kemalpaşa tatlılarının hazırlanışı

Tatlı lor peyniri ve yumurtaları mutfak robotunda veya eliniz ile pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar karıştırın ve derin bir kaba alın. Üzerine irmiği ekleyip iyice karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar kaşık veya spatula ile iyice karıştırın. Hazırladığınız hamurdan iki kaşık yardımı ile cevizden daha küçük toplar yapın, fırın tepsisine sıralayın ve kızarıncaya kadar pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Süre sonunda fırını kapatın ve 15 dakika kapalı fırında kuruması için bekletin. Süre sonunda fırından alın ve soğumaya bırakın.

3

Şurubun hazırlanışı

Su ve toz şekeri geniş ve derin bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta kaynamaya başlayıncaya kadar arada karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Soğuyan Kemalpaşa tatlılarını kaynayan şerbetin içerisine atın. Arada karıştırarak şerbetini çekinceye kadar 10-15 dakika pişirin. Yumuşayan tatlıları kevgir ile bir tabağa alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve soğuyuncaya kadar bekletin.

4

Keşkülün hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine keşkül poşetlerini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, başka bir kaba boşaltın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelen keşkülü buzdolabına alın ve soğuyuncaya kadar bekletin.

5

Servis

Soğuyan keşkülün aralarına Kemalpaşa tatlısı koyarak kuplara doldurun ve servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.