Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Keşküllü Şambaba Tatlısı

(0)
4 10 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Puf mayalı şuruplu toplar lezzet vaad ediyor.

Yaklaşık 8 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Keşküllü Şambaba Tatlısı

Hamur:

2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
0,5 su bardağı ılık su
2 adet yumurta (orta boy)

Şurup:

2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
3,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Kaymak Tadında Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Kalıp:

12'li muffin kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine yumurta, şekerli vanilin, toz şeker, tuz, sıvı yağ ve ılık suyu ilave edip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.

Muffin kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Süre sonunda muffin kalıplarına tepeleme birer yemek kaşığı hamur koyun. Üzerini fırın tepsisi ile kapatıp 30-35 dakika daha bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

2

Şurup

Şambabalar fırından çıkmadan 10 dakika önce şurubu hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin.

Fırından çıkardığınız şambabaları bekletmeden kalıplarından çıkartın. Şurup tenceresine sığabilecek sayıda şambaba koyun, arada çevirerek 1-2 dakika kaynatın. Şuruptan çıkartıp servis tabağına alın, 2-3 dakika bekletip bıçak yardımı ile üzerlerini 1 cm derinliğinde artı şeklinde kesin. Tamamını bu şekilde şuruplayıp soğumaya bırakın.

3

Keşkülü 3,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin ve buzdolabında 1-2 saat soğutun. 1 poşet Kaymak Şanti'yi 1 su bardağı soğuk süt ile tarifine göre hazırlayın. Çırptığınız kaymak şantinin üzerine soğumuş keşkülü ilave edin ve 2 dakika çırpın. Şambabaları kaymaklı keşkül ile birlikte servis yapın. Arzuya göre öğütülmüş Antep fıstığı ve vişne taneleri ile süsleyebilirsiniz.