Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kışa Veda

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Greyfurt, çilek, portakal ve ananasla hazırlanan vitaminli bir reçel tarifi.

2 kavanoz 500 ml

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kışa Veda

Reçel:

400 g ayıklanmış greyfurt
200 g çilek
200 g ayıklanmış portakal
200 g ayıklanmış taze ananas
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Greyfurtların zarlarını ayıklayın ve çileklerle birlikte mutfak robotunda püre haline getirin. Portakalları ve ananasları küp şeklinde doğrayıp bütün meyveleri bir tencereye koyun.

2

Reçelin hazırlanışı

Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da meyvelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.

Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun ve ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.