Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kum Kovası Pastası

(0)
2 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kum kovası şeklinde çilekli, muzlu, çikolata parçalı şeker hamurlu pasta tarifi.

Yaklaşık 8 - 10 kişilik

biraz zaman alır 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kum Kovası Pastası

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
4 yumurta (orta boy)
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
0,5 su bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış çilek
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış muz
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kaplama:

2 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
35 - 40 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Buğday Nişastası

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

31x36 boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin. Fırın tepsisinin kenarlarını margarin ile yağlayın ve pişirme kağıdını serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikser ile kar haline gelinceye kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Üzerine süt, tereyağı, sıvı yağ, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip önce düşük daha sonra yüksek devirde 3 dakika daha çırpın. Hamuru fırın tepsisine alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. 15 dakika sonra keki pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisinden çıkarın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan kekten keserek birer adet 18,5 cm ve 16,5 cm çapında, 2 adet de 14,5 cm çapında toplam 4 adet daire çıkarın. Kalan kek parçalarını süslemede kullanmak için ayırın. Krem şantiyi soğuk süt ile tarifine göre çırpın. En büyük daire keki düz bir servis tabağına alın ve üzerine 2 yemek kaşığı krem şanti yayın. Bir miktar çilek, muz ve çikolata parçaları serpin. Bir küçük boy keki üzerine kapatın. Tekrar krem şanti, meyve ve çikolata parçaları koyun. Üçüncü keki koyup krem şanti yayın, kalan meyve ve çikolata parçalarını serpin ve son keki koyun. Hazırladığınız pastayı kalan krem şanti ile boşluklar dolacak şekilde ince kaplayın. Pastanızın ortasına çöp şiş saplayarak sağlamlaştırın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

3

Şeker hamurunun renklendirilmesi

1 paket şeker hamurunu mavi jel renklendirici ile renklendirin. Hava almayacak şekilde sarın. Cam kaseye 3 damla sarı ve 1 damla kırmızı jel renklendirici damlatın. Karıştırarak turuncu rengi elde edin. İkinci paket şeker hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve turuncu renklendirici ile renklendirin. Denizyıldızı şekli verin ve kurumaya bırakın. Cevizden daha büyük bir beyaz parça alın. 20 cm uzunluğunda rulo yapın. Rulonun tam ortasına dört parmağınızı bastırarak iz yapın. Kova sapı şekli verin ve kurumaya bırakın. Kalan şeker hamurundan çeşitli deniz konseptiyle ilgili figürler yapın.

4

Kaplama ve süsleme

Tezgaha buğday nişastası serpin. Mavi renkli şeker hamurunu merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Pastayı buzdolabından çıkarın ve mavi hamur ile kaplayın. Kenarda kalan fazlalıkları kesin, eliniz ile tezgah üzerinde düzeltip kovanın üzerine yapıştırmak için 5 cm genişliğinde 20 cm uzunluğunda bir şerit kesin. Pastayı dikkatlice servis tabağına ters çevirin. Eliniz ile hafif bastırarak şeker hamurunu pastaya iyice yapıştırın. Kestiğiniz şeride hafif su sürerek kovanın üst kenarlarına yerleştirin. Hazırladığınız kova sapını görseldeki gibi pastanın üzerine yerleştirin ve kürdan yardımı ile sabitleyin. Kalan kek parçalarını mutfak robotunda iyice öğütün ve kovanın üst kısmına kum şeklinde tepeleme serpin. Şeker hamurundan hazırladığınız süslemeleri üzerine yerleştirin ve servis yapın.