Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kuru Meyveli Kremalı Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kuru incir, kayısı, üzüm ve çikolata parçaları ile hazırlanan kakaolu kek.

Yaklaşık 9 - 10 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kuru Meyveli Kremalı Kek

Hamur:

2,5 çay bardağı un
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
100 g eritilmiş tereyağı
5 - 6 yemek kaşığı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 paket Dr. Oetker Karışık Meyve Parçaları
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
3 yemek kaşığı fındık kırığı

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

1 - 2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (20x28 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin.
Ayrı bir çırpma kabına yumurta ve pudra şekerini alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Üzerine karışık meyve parçaları, çikolata parçaları ve fındık kırığını ilave edip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Üzerinin hazırlanışı ve servis

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına alın. Soğuyan keki servis tabağına çıkarın. Kare şeklinde dilimleyin ve üzerlerine krema sıkın. Antep fıstığı ile süsleyin ve servis yapın.