Flag

Kuru Üzümlü Fındıklı Çörek

Yaklaşık 20 - 22 adet
Orta
120 dk.
Pastacı kreması dolgulu mayalı çörekler. Misafir sunumu için iyi seçim.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3 - 3,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağıtoz şeker
1 su bardağıılık süt
100 goda sıcaklığında tereyağı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1yumurta akı
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
2 su bardağısüt
80 gmargarin
1 su bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağıfındık kırığı
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Toz şeker, süt, tereyağı, şekerli vanilin ve yumurta akını ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alıp üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ilave edin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Kremayı mikser ile 1-2 dakika çırpın. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. Bir parçasını hafif unlanmış tezgahta 32x32 cm boyutlarında açın. Üzerine kremanın yarısını yayın. Kuru üzüm ve fındık kırığının yarısını kremanın üzerine serpin ve rulo şeklinde sarın. Keskin bir bıçak ile rulo hamuru 3 cm genişliğinde keserek dilimleyin ve yatırarak fırın tepsisine sıralayın. Diğer hamuru da aynı şekilde kalan krema, kuru üzüm ve fındık kırığı ile hazırlayın. Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı sütü ekleyip karıştırın ve hamurların üzerine sürün. 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.