Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kurutulmuş Domatesli Peynirli Toplar

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yuvarlak poğaçaları hazırlaması çok kolay. Mayalı hamurunun hazırlanışı detaylı anlatılıyor. İç dolgusu bol ve lezzetli. 

12 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kurutulmuş Domatesli Peynirli Toplar

Hamur:

2 - 3 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
½ çay bardağı ılık süt
4 - 4 ½ su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı toz şeker
1 yumurta akı
1 su bardağı ılık süt
½ su bardağı sıvı yağ

Dolgu:

1 ½ çay bardağı küp şeklinde doğranmış kurutulmuş domates
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
1 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı:

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, yumurta akı, ılık süt ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Dolgu:

Kurutulmuş domates ve rendelenmiş peyniri bir kaseye alıp karıştırın.

4

Şekillendirme ve pişirme:

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 180°C

Alt-üst pişirme: 190°C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 12 eşit parçaya bölün. Hamurun bir parçasını alıp elinizde açın. Üzerine dolgu malzemesinden bir miktar koyup kenarlarını toplayarak kapatın ve top şeklinde yuvarlayın. Hamurların tamamını aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine süt ile çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Üzerine ikinci bir fırın tepsisini kapatıp 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Beslenme bilgileri * Kurutulmuş Domatesli Peynirli Toplar

Porsiyon / Servis 100 g / ml