Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kurutulmus Yaban Mersinli Çilek Reçeli

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yaban mersini, çilek ve elma suyu ile hazırlanan reçel.

Yaklaşık 2 kavanoz 500 ml

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kurutulmus Yaban Mersinli Çilek Reçeli

Malzemeler:

800 g çilek (iri doğranmış)
100 g kurutulmuş yaban mersini (blueberry)
0,5 su bardağı elma suyu
1 kg toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap

preparation

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Elma suyu, kurutulmuş yaban mersini ve çilekleri bir tencereye alın.

Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet Dr. Oetker Reçelyap'ı ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı meyvelerin üzerine dökün, yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5 - 10 dakika soğutun.

Reçeli metal kapaklı cam kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.