Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Limonlu Şeftali Reçeli

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeftali ve limon arması ile hazırlanan reçel.

Yaklaşık 2 kavanoz 500 ml

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Limonlu Şeftali Reçeli

Malzemeler:

1 kg küp şeklinde doğranmış şeftali
1 yemek kaşığı su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Küp şeklinde doğranmış şeftalileri bir tencereye alın ve üzerine suyu ilave edin.

Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet Dr. Oetker Reçelyap'ı boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı meyvelerin üzerine dökün, yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ve limon aromasını ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5 - 10 dakika soğutun.

Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.