Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mahlepli Kurabiye

(0)
3 4 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Evdeki malzemeler ile hazırlayabileceğiniz bu pratik tarifin tüm aşamaları bu tarifte.

Yaklaşık 50 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Mahlepli Kurabiye

Hamur:

0,5 çay bardağı sirke
3 yemek kaşığı yoğurt
250 g yumuşak margarin
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı mahlep
3,5 - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta sarısı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Sirke, yoğurt, margarin, tuz, şeker ve mahlebi karıştırın. Üzerine un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. 0,5 cm kalınlığında açın ve değişik şekillerdeki kalıplarla kesin. Tepsiye sıralayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.