Flag

Mozaik Su Muhallebisi

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
300 dk.
Meyveli, jelli ferahlatıcı su muhallebisi tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (10x20 cm)
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Jel
1 paketDr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağısu
1 paketDr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağısu
Muhallebi için
2 çay bardağıDr. Oetker Buğday Nişastası
4 yemek kaşığıtoz şeker
3 su bardağısüt
3 su bardağısu
2 yemek kaşığıgül suyu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
Picture - Dr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel
Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
1

Jellerin hazırlanışı

2,5 su bardağı suyu kaynatın ve derin bir kaba alın. Üzerine kivi-yeşil elma jel poşetini ilave edin ve kaşık yardımı ile eriyinceye kadar karıştırın. 10x20 cm boyutlarındaki kalıba dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Çilekli jeli de aynı şekilde hazırlayıp ikinci kalıba koyun ve soğutun.


Donan jelleri 2x2 cm boyutlarında küp şeklinde kesin ve tekrar buzdolabına alın.

2

Muhallebinin hazırlanışı

11x25 cm boyutlarındaki kalıbı su ile çalkalayın. Nişasta ve toz şekeri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın. Süt ve suyu bir tencereye boşaltın ve üzerine nişasta karışımını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 2 yemek kaşığı gül suyunu ekleyin ve 3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 20 dakika soğutun. Aralara jel küpleri koyarak hazırladığınız kalıba doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.


Bıçak yardımı ile kalıbın kenarlarından hava aldırıp tatlıyı ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.