Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mozaik Su Muhallebisi

(0)
4 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Meyveli, jelli ferahlatıcı su muhallebisi tarifi.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Mozaik Su Muhallebisi

Jel:

1 paket Dr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağı su
1 paket Dr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağı su

Muhallebi için:

2 çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı süt
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı gül suyu

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (10x20 cm)
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Jellerin hazırlanışı

2,5 su bardağı suyu kaynatın ve derin bir kaba alın. Üzerine kivi-yeşil elma jel poşetini ilave edin ve kaşık yardımı ile eriyinceye kadar karıştırın. 10x20 cm boyutlarındaki kalıba dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Çilekli jeli de aynı şekilde hazırlayıp ikinci kalıba koyun ve soğutun.

Donan jelleri 2x2 cm boyutlarında küp şeklinde kesin ve tekrar buzdolabına alın.

2

Muhallebinin hazırlanışı

11x25 cm boyutlarındaki kalıbı su ile çalkalayın. Nişasta ve toz şekeri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın. Süt ve suyu bir tencereye boşaltın ve üzerine nişasta karışımını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 2 yemek kaşığı gül suyunu ekleyin ve 3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 20 dakika soğutun. Aralara jel küpleri koyarak hazırladığınız kalıba doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.

Bıçak yardımı ile kalıbın kenarlarından hava aldırıp tatlıyı ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.