* Pastacı Kremalı Vişneli Pasta
1,5 çay bardağı | un |
1 tatlı kaşığı | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
3 | yumurta |
3 yemek kaşığı | toz şeker |
1 poşet | Dr. Oetker Şekerli Vanilin |
1 poşet | Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant |
2,5 çay bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
1 poşet | Dr. Oetker Krem Şanti |
1 su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
1 su bardağı | çekirdeksiz vişne |
2 su bardağı | çekirdeksiz vişne |
0,5 çay bardağı | toz şeker |
1 çay bardağı | su |
1 tatlı kaşığı | Dr. Oetker Mısır Nişastası |
0,5 çay bardağı | su |
Dr. Oetker Tradition Serisi Dilimli ve Düz Tabanlı Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm) |
Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından aldığınız keki 10 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerine alın. Kalıbı tekrar kullanmak için yıkayın ve kurulayın. Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. İlk katını kalıbın içine yerleştirin.
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. 1 su bardağı soğuk sütü ayrı bir çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Krem şantinin yarısını hazırladığınız pastacı kremasının üzerine ilave edin ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika daha çırpın. Vişneleri ekleyip kaşık ile karıştırın. Kekin üzerine düzgünce yayın. İkinci kat keki kapatın ve ayırdığınız krem şantiyi üzerine yayın. Streç film ile kapatın ve buzdolabının derin dondurucu bölümünde 3-4 saat bekletin.
Vişne, toz şeker ve bir çay bardağı suyu bir tencereye alıp orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve arada karıştırarak 6-7 dakika daha pişirin. Yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı nişastayı bir kaseye alın. Kaşık ile erinceye kadar karıştırın. Bu karışımı kaynamakta olan vişnelerin üzerine döküp hızlıca karıştırarak 2 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Tatlıyı derin dondurucudan çıkarın. Kalıbından çıkarıp bir servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız vişneli pelteyi döküp yayın. 10-15 dakika buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın.
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.