Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Patates Püreli Etli Tartoletler

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tart üzerinde etli sebzeli karışım ve patates püresi.

12 adet

biraz zaman alır 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Patates Püreli Etli Tartoletler

Dolgu:

1 adet orta boy patlıcan
0,5 çay kaşığı tuz
0,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 adet kabak (orta boy)
0,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
200 g kuzu eti
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 adet ince doğranmış yeşilbiber
1 adet ince doğranmış kırmızıbiber
0,5 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı karabiber

Patates püresi:

4 adet patates (orta boy)
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tutam tuz
0,5 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hamur:

2 - 2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Çeşnili Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta (orta boy)
2 yemek kaşığı yoğurt
100 g yumuşak margarin
1 tutam tuz

Kalıp:

12'li muffin kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Patlıcanı alaca soyup minik küpler şeklinde doğrayın. Üzerine yarım çay kaşığı tuz serpin, yarım çay bardağı su ekleyin ve 5 dakika bekletin. Süre sonunda patlıcanları eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Patlıcanları bir tavaya alın, üzerine yarım çay bardağı su ilave edin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağı ekleyip 5 dakika kavurun ve ocaktan alın. Kabağı minik küpler şeklinde kesip yarım çay bardağı su ile suyunu çekinceye kadar pişirin. 1 tatlı kaşığı sıvı yağı ekleyip 5 dakika kavurun ve ocaktan alın.

Eti minik kuşbaşı şeklinde doğrayın. Yıkayıp tavaya alın ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve ince doğranmış soğanı ekleyip 2-3 dakika kavurun. Üzerine yeşilbiber ve kırmızıbiberi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp üzerine patlıcan, kabak, yarım çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyip kaşık ile karıştırın.

2

Patates püresi

Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayıp kabuklarını soyun. Çatal ile ezip üzerine 1 su bardağı süt ekleyin ve mutfak robotunda püre haline getirin. Üzerine eritilmiş tereyağı, 1 tutam tuz ve kaşar peynirini ilave edin ve iyice karıştırın.

3

Hamur

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Unu eleyip hamur kabartma tozu ile karıştırın. Yumurta, yoğurt, margarin ve tuzu ilave edip iyice yoğurun. Hamuru 12 eşit parçaya bölün ve her birini kalıbın bölmelerinin iç kısımlarını kaplayacak şekilde eliniz ile bastırarak yayın. Çatal ile kalıpların içindeki hamuru birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Dolgu malzemesini tartoletlerin içine paylaştırın. Üzerlerine patates püresini paylaştırın ve etli malzemeyi kaplayacak şekilde yayın. Fırını 180°C ızgara ayarına getirin. Kalıbı orta rafın bir üst bölmesine yerleştirin ve üzerleri hafif pembeleşinceye kadar bekletin.

4

Servis

Tartoletleri fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Kalıplarından çıkarıp servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz