Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Patlıcan Dolma Turşusu

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Farklı sebzelerle doldurulan patlıcan turşusu tarifi.

Yaklaşık 6 - 7 adet

çok pratik 50 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Patlıcan Dolma Turşusu

Malzemeler:

1 poşet Dr. Oetker Turşukur Acılı
3,5 su bardağı su
1,5 su bardağı sirke
6 - 7 adet orta boy patlıcan
2,5 su bardağı su (kaynatmak için)
1 çay kaşığı tuz
250 g ince doğranmış lahana
2 adet ince doğranmış kırmızıbiber
2 adet ince doğranmış sivri biber
5 - 6 dal ince doğranmış kereviz sapı
kereviz sapı (bağlamak için)
5 - 6 diş sarımsak

preparation

Hazırlanışı

1

Hazırlanışı

Suyu kaynatıp ocaktan alın. 5-10 dakika soğutup cam kaba boşaltın. Üzerine Turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.

Patlıcanların bir taraflarını bıçak yardımı ile uzunlamasına keserek açın. Bir tencereye su doldurup tuz ekleyin ve kaynatın. Patlıcanları kaynayan suya koyun, 6-7 dakika kaynatıp ocaktan alın. Süzgüye alıp soğuyuncaya kadar bekletin.

Lahana, kırmızıbiber, sivri biber ve ince doğranmış kereviz saplarını derin bir kaba alın, karıştırıp patlıcanların içlerine doldurun ve kereviz sapı ile bağlayın. Aralara sarımsakları koyarak kavanozlara doldurun. Soğuyan turşu suyuna sirkeyi ekleyin. Bu salamura karışımını dolmaların olduğu kavanozlara, hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapağını sıkıca kapatın.

Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 10-20 günde turşunuz olur.

Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.