Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Portakallı Mango Reçeli

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Greyfurt, portakal ve mango ile hazırlanan reçel.

Yaklaşık 2 kavanoz 500 ml

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Portakallı Mango Reçeli

Malzemeler:

2 adet mango (400 g)
600 g portakal (küp şeklinde doğranmış)
100 g greyfurt (küp şeklinde doğranmış)
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker

preparation

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Mangonun kabuklarını soyup çekirdekli kısmını ayıklayın ve küp şeklinde doğrayın. Portakal ve greyfurtla birlikte bir tencereye alın. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet reçelyap'ı dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı da meyvelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Tencerenin kenarlarından kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında 3 dakika daha kaynatın.. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun ve metal kapaklı cam kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.