Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Revaniye

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şuruplu bir Karadeniz tatlısı.

Yaklaşık 16 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Revaniye

Şurup:

3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur:

250 g tereyağı (oda sıcaklığında)
2 - 2,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Kaymak Tadında Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170°C

Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alın. Üzerine unu azar azar ilave ederek elinizle yumuşak ve hafif kırılgan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Havaneli ile hamurların üzerlerine bastırarak ve sağa sola çevirerek çukurlar oluşturun ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve bekletmeden üzerine ılık şurubu dökün. Kaşık yardımı ile her birinin üzerine 2-3 sefer şurup gezdirin. Aynı boyutlardaki başka bir tepsiyi üzerine kapatın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra üzeri açık bir şekilde buzdolabında 2-3 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına boşaltın, üzerine kaymak tadında şanti poşetini ilave edin ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve tatlıların orta boşluklarına şekilli olarak sıkın. Üzerlerine böğürtlenli sos dökerek servis yapın.