Flag

Şeftalili Kup

Yaklaşık 4 - 5 kup
Kolay
40 dk.
Crème Olé, şeftali ve badem ile hazırlanan kup tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
2 - 3 adetşeftali
1 - 2 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay bardağıçiğ badem
Crème Olé
1 poşetDr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
2,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
1

Dolgunun hazırlanışı

Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun. 0,5 cm kalınlığında dilimleyin ve tavaya alın. Toz şeker serpin ve orta ateş üzerine alın. Şeftali dilimlerini 1-2 kez çevirerek şeker eriyip karamelize oluncaya kadar bekletip tavadan alın, bir tabağa sıralayın ve soğumaya bırakın.


Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip kabuklarını soyun.

2

Crème Olé ve kupların hazırlanışı

2,5 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine Crème Olé poşetini bşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Crème Olé'yi aralara karamelize şeftali ve badem koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.