Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Şeftalili Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tartjöle ve şeftali ile hazırlanan özel dolgusu ile lezzetli bir pasta.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Şeftalili Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su

Krema:

4 adet şeftali
2 poşet Dr. Oetker Tartjöle
4 yemek kaşığı toz şeker
3 çay bardağı su
2 çay bardağı şeftali suyu
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

iri kırılmış bitter çikolata

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgu, krema ve kaplama

Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Şeftalilerin kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayıp süzgüde bekletin.

2 poşet Tartjöle'yi toz şeker, su ve şeftali suyu ile karıştırarak 1 dakika kaynatın. Ocaktan alıp şeftalilerin yarısını ekleyin. 2-3 dakika karıştırarak soğutun, servis tabağındaki pandispanyanın üzerine yayın ve soğutun.

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kalan şeftalileri ekleyip karıştırın. Bir miktarını jölenin üzerine sürün ve ikinci pandispanyayı kapatın. Pastayı kalan pasta kreması ile kaplayın.

Çikolata ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat bekletin.