Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Stop Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tartjöle ve meyve suyu ile trafik işareti şeklinde süslenen puding dolgulu pasta.

Yaklaşık 12 porsiyon

biraz zaman alır 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Stop Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı su

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağı süt
1 çay bardağı fındık kırığı

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı vişne suyu (veya ahududu nektarı)
1 çay bardağı su

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 28 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve kaplama

Pandispanyanın kenarlarını keserek altıgen şekline getirin. Daha sonra bu altıgen pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Kenarlardan çıkartmış olduğunuz pandispanya parçalarını ufalayın.

Süt ve puding poşetini bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağın altını kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun ve fındık kırığı ile ufaladığınız pandispanyaları ilave edin. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine pudingli karışımı yayın ve diğer pandispanyayı kapatın.

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Süsleme için bir miktar ayırıp kalanıyla pastayı kaplayın.

4

Süsleme ve servis

Tartjöle'yi 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın. Su ve meyve suyunu ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp 1-2 dakika karıştırarak soğutun ve kaşık yardımı ile pastanın üzerine yayın.

Pastayı ayırdığınız pasta kreması ile trafik işareti şeklinde süsleyin.

Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.