Flag

Tereyağlı Kaşarlı Pide

6 adet
Zor
40 dk.
Kaşar peyniri, süzme yoğurt, tereyağı ve maydanoz ile hazırlanan pide tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur için
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık su
3 - 3,5 su bardağıun
0,5 çay bardağıılık su
0,5 su bardağıılık süt
1 tatlı kaşığıtuz
İç malzeme
400 grendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığısüzme yoğurt
1 yemek kaşığıtereyağı
5 - 6 dalince doğranmış maydanoz
Tepsiye serpmek için
3 - 4 yemek kaşığıkepek
Sürmek için
1 yemek kaşığıtereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Ilık su, ılık süt ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

İç malzemenin hazırlanışı

Rendelenmiş kaşar peyniri, süzme yoğurt, oda sıcaklığındaki tereyağı ve maydanozu derin bir kaba alıp kaşık veya çatal ile iyice karıştırın.

4

Pidelerin hazırlanışı ve pişirme

2 adet fırın tepsisine kepek serpin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Bir parça hamuru alıp elinizde yuvarlayın ve unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm uzunluğunda ve 14 cm genişliğinde oval şekilde açın. Üzerine bir miktar kaşarlı malzemeden yayın. Hamurun uzun kenarından 2 cm'lik kısmını kaldırıp iç malzemenin üzerine kapatın. Karşı tarafındaki hamuru kaldırıp kapattığınız hamurun üzerine yerleştirin. Parmaklarınız ile hafifçe bastırarak yapıştırın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsilerine yerleştirin ve pişirin. Pişirmenin 10. dakikasında tepsi yerlerini değiştirerek belirtilen sürede kenarları kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkardığınız pidelerin üzerlerini tereyağı ile hafifçe yağlayın ve sıcak servis yapın.