Tereyağlı Kaşarlı Pide

(0)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kaşar peyniri, süzme yoğurt, tereyağı ve maydanoz ile hazırlanan pide tarifi.

6 adet

biraz zaman alır 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tereyağlı Kaşarlı Pide

Hamur için:

1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık su
3 - 3,5 su bardağı un
0,5 çay bardağı ılık su
0,5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme:

400 g rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
5 - 6 dal ince doğranmış maydanoz

Tepsiye serpmek için:

3 - 4 yemek kaşığı kepek

Sürmek için:

1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Ilık su, ılık süt ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

İç malzemenin hazırlanışı

Rendelenmiş kaşar peyniri, süzme yoğurt, oda sıcaklığındaki tereyağı ve maydanozu derin bir kaba alıp kaşık veya çatal ile iyice karıştırın.

4

Pidelerin hazırlanışı ve pişirme

2 adet fırın tepsisine kepek serpin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Bir parça hamuru alıp elinizde yuvarlayın ve unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm uzunluğunda ve 14 cm genişliğinde oval şekilde açın. Üzerine bir miktar kaşarlı malzemeden yayın. Hamurun uzun kenarından 2 cm'lik kısmını kaldırıp iç malzemenin üzerine kapatın. Karşı tarafındaki hamuru kaldırıp kapattığınız hamurun üzerine yerleştirin. Parmaklarınız ile hafifçe bastırarak yapıştırın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsilerine yerleştirin ve pişirin. Pişirmenin 10. dakikasında tepsi yerlerini değiştirerek belirtilen sürede kenarları kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkardığınız pidelerin üzerlerini tereyağı ile hafifçe yağlayın ve sıcak servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.