Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Trafik Lambası

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Trafik lambası şeklinde süslenen puding dolgulu bir pasta.

yaklaşık 12 porsiyon

pratik 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Trafik Lambası

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağı süt
1 çay kaşığı fındık kırığı
80 g bitter çikolata (ufalanmış) (ufalanmış)

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1 ½ su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

1 paket Dr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel
2 ½ su bardağı su
1 paket Dr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
2 ½ su bardağı su
1 paket Dr. Oetker Muz Aromalı Bitkisel Jel
2 ½ su bardağı su

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıpları margarin ile yağlayın ve unlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru 16 cm çapında yağlanmış 2 adet kalıba paylaştırın. Üzerini düzeltip pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyaları soğumaya bırakın. Her birini enlemesine üçe kesin.

3

Dolgu ve şekillendirme

Pudingi 3 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynama başladığında 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Jeli hazırlamak için 2,5 su bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltıp kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. 20x30 cm boyutlarındaki kalıba dökün. 3 ayrı jeli bu şekilde hazırlayıp ayrı kalıplara koyun, oda sıcaklığına gelince donması için buzdolabına koyun.

Kestiğiniz pandispanyaların üç adedini servis tabağına yan yana sıralayın. Soğuttuğunuz pudingi mikser ile 2 dakika çırpın ve pandispanyaların üzerlerine yayın. Fındık kırığı ve çikolataları serpin ve üzerlerine kalan üç pandispanyayı kapatın.

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız pasta kreması ile pastayı kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

Donan jellerden 16 cm çapında daireler çıkartıp pastanın üzerine koyun.

Beslenme bilgileri * Trafik Lambası

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın