Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Trifle

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çilekli jel ve çilek parçaları ile hazırlanan bisküvili puding tarifi.

Yaklaşık 4 kişilik

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Trifle

Jel:

1 paket Dr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağı su
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış çilek

Bisküvili puding:

1 paket Dr. Oetker Bisküvili Puding
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı

Süslemek için:

1 adet çilek

preparation

Hazırlanışı

1

Jelin hazırlanışı

Suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Yaklaşık 15-20 cm çapındaki bir cam kaseye çileklerin yarısını koyun. Hazırladığınız jeli 10-15 dakika bekletip çileklerin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1,5-2 saat bekletin.

2

Pudingin hazırlanışı

Süt ve yumurta sarısını bir tencereye alın. Üzerine tatlı karışımını ekleyin. Orta ateşte el çırpıcısı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda tatlıyı çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile düşük devirde 2 dakika çırpın. Daha sonra arada karıştırarak soğutun.

3

Servis

Soğuyan tatlının yarısını jelin üzerine kaşık ile yayın. Bisküvi parçalarının yarısını serpin ve kalan çilekleri sıralayın. Kalan tatıyı çileklerin üzerine yayın. Kalan bisküvi parçalarını serpin, çilek ile süsleyin ve servis yapın.