Flag

Yeşil Elmalı Kivili Crème Olé

Yaklaşık 7 - 8 kup
Kolay
180 dk.
Crème Olé ve kivi-yeşil elmalı bitkisel jel ile hazırlanan tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Jel
2 paketDr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
5 su bardağısu
Crème Olé'li karışım
1 adetyeşil elma
1 yemek kaşığıtoz şeker
0,5 çay bardağısu
2 poşetDr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağıfındık kırığı
Süslemek için
1 adetkivi
1 yemek kaşığıfındık kırığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
Picture - Dr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
1

Jelin hazırlanışı

2,5 su bardağı suyu kaynatıp derin bir kaba alın. Üzerine 1 poşet jeli boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Bekletmeden kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve yarım saat bekletin.

2

Crème Olé'li karışım

Elmanın kabuğunu soyup rendeleyin ve bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve suyu ilave edin. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.


Soğuk süt ve Crème Olé'leri çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız elmaları ve fındık kırığını ilave edin, düşük devirde 10-15 saniye çırpın. Créme Olé'nin yarısını kaselerdeki jellerin üzerine paylaştırın. Kalan 2,5 su bardağı suyu kaynatıp ikinci jel poşetini ilave edin ve karıştırarak eritin. Fazla soğutmadan kaselerdeki Crème Olé'lerin üzerine kaşık ile azar azar dökerek paylaştırın. Donuncaya kadar bekletip üzerine kalan Crème Olé'yi paylaştırın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Kiviyi soyun ve dilimleyin. Fındık kırıkları ile birlikte kupları süsleyin ve servis yapın.