Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Yeşil Elmalı Kivili Crème Olé

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Crème Olé ve kivi-yeşil elmalı bitkisel jel ile hazırlanan tatlı.

Yaklaşık 7 - 8 kup

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yeşil Elmalı Kivili Crème Olé

Jel:

2 paket Dr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
5 su bardağı su

Crème Olé'li karışım:

1 adet yeşil elma
1 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay bardağı su
2 poşet Dr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağı fındık kırığı

Süslemek için:

1 adet kivi
1 yemek kaşığı fındık kırığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Jelin hazırlanışı

2,5 su bardağı suyu kaynatıp derin bir kaba alın. Üzerine 1 poşet jeli boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Bekletmeden kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve yarım saat bekletin.

2

Crème Olé'li karışım

Elmanın kabuğunu soyup rendeleyin ve bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve suyu ilave edin. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuk süt ve Crème Olé'leri çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız elmaları ve fındık kırığını ilave edin, düşük devirde 10-15 saniye çırpın. Créma Olé'nin yarısını kaselerdeki jellerin üzerine paylaştırın. Kalan 2,5 su bardağı suyu kaynatıp ikinci jel poşetini ilave edin ve karıştırarak eritin. Fazla soğutmadan kaselerdeki Crème Olé'lerin üzerine kaşık ile azar azar dökerek paylaştırın. Donuncaya kadar bekletip üzerine kalan Crème Olé'yi paylaştırın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Kiviyi soyun ve dilimleyin. Fındık kırıkları ile birlikte kupları süsleyin ve servis yapın.