Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Zencefilli Pancarlı Yer Elması Reçeli

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pratik ve şifalı bir reçel.

Yaklaşık 2 kavanoz 500 ml

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Zencefilli Pancarlı Yer Elması Reçeli

Malzemeler:

300 g kırmızı pancar (ayıklanmış ve rendelenmiş )
3 çay bardağı su
700 g yer elması (ayıklanmış ve küp şeklinde doğranmış)
2 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker

preparation

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Pancar rendesini su ile kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Sürenin sonunda yer elmaları ve zencefili ekleyin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet Reçelyap'ı dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı da tencereye döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin kenarlarında kaynamaya başladığında 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun ve metal kapaklı cam kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.