Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baking Powder

Glutensiz Ekmek Karışımı

Dr. Oetker, çölyak hastaları ve seçimini glutensiz beslenmeden yana kullananlar için Glutensiz Serisi’ni üretti…

Dr. Oetker "Glutensiz" ürünleri; özel seçilmiş ham maddeler ile uygun koşullarda üretilir ve paketlenir.

Dr. Oetker Glutensiz Ekmek Karışımı ile hazırlayacağınız standart ekmek tarifinin yanı sıra, farklı tarifler de deneyebilirsiniz. 

Hamuruna karıştıracağınız zeytin, kurutulmuş domates, ceviz gibi dilediğiniz ve gluten içermediğine emin olduğunuz malzemeler ile farklı lezzetlerde ekmekler veya muffin kalıplarında pişirerek küçük ekmekçikler hazırlayabilirsiniz.

 

 

Hazırlanışı:

1

Tarife göre ilave edilecekler:

Hamur için:  

300 ml (1,5 su bardağı) ılık su (38°C-40°C)

20 ml (2 yemek kaşığı) sıvı yağ 


Üzeri için:

20 ml (2 yemek kaşığı) sıvı yağ


Kalıp önerisi: 11 x 25 cm baton kalıp 

2

Hamurun hazırlanışı:

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 

Turbo pişirme: 180˚C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 180˚C (önceden ısıtılmış)

Un karışımı ve mayayı bir kaba alın ve kaşıkla karıştırın.

Üzerine ölçülü suyu ve sıvı yağı ilave edin.

Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika iyice karıştırın. 

3

Hamurun mayalanması:

Hamuru önceden yağlanmış baton kalıba alın ve üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ söküp kaşık yardımıyla yayın.

Hamurun üzerini örterek 30 dakika mayalanmaya bırakın. 

Pişirme süresi: 50-60 dk

4

Pişirme ve servis:

Kalıbı fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen sürede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra kalıptan alıp soğutma teli üzerinde dinlendirin.

Dilimleyip servis yapın. 

Bu ürünü sipariş vermek için tıklayın:
Glutensiz Ekmek Karışımı (2 Tarif)

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir

Susam
Yumurta akı tozu

Besin ögeleri: Glutensiz Ekmek Karışımı

100G HAZIRLANMIŞ ÜRÜN
Enerji 277 kcal
1165 kJ
Yağ 8.7 g
Doymuş yağ 1 g
Karbonhidrat 48 g
Şeker 1.3 g
Protein 1.7 g
Tuz 0.71 g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 291g