Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.
Glutensiz Ekmek Karışımı

Glutensiz Ekmek Karışımı

Dr. Oetker, çölyak hastaları ve seçimini glutensiz beslenmeden yana kullananlar için Glutensiz Serisi’ni üretti…

Dr. Oetker "Glutensiz" ürünleri; özel seçilmiş ham maddeler ile uygun koşullarda üretilir ve paketlenir.

Dr. Oetker Glutensiz Ekmek Karışımı ile hazırlayacağınız standart ekmek tarifinin yanı sıra, farklı tarifler de deneyebilirsiniz. 

Hamuruna karıştıracağınız zeytin, kurutulmuş domates, ceviz gibi dilediğiniz ve gluten içermediğine emin olduğunuz malzemeler ile farklı lezzetlerde ekmekler veya muffin kalıplarında pişirerek küçük ekmekçikler hazırlayabilirsiniz.

Glutensiz Ekmek Karışımı ürünümüzü sipariş vermek için:

Hazırlanışı

Tarife göre ilave edilecekler

Hamur için:

300 ml (1,5 su bardağı) ılık su (38°C-40°C)

20 ml (2 yemek kaşığı) sıvı yağ

Üzeri için:

20 ml (2 yemek kaşığı) sıvı yağ

Kalıp önerisi:

11X25 cm baton kalıp

1

Hamurun hazırlanışı

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)

Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)

Un karışımı ve mayayı bir kaba alın ve kaşıkla karıştırın. Üzerine ölçülü suyu ve sıvı yağı ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika iyice karıştırın.

2

Hamurun mayalanması

Hamuru önceden yağlanmış baton kalıba alın ve üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp kaşık yardımıyla yayın.

Hamurun üzerini örterek 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Pişirme süresi: yaklaşık 50-60 dakika

3

Pişirme ve servis

Kalıbı fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen sürede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra kalıptan alıp soğutma teli üzerinde dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir.

susam
yumurta akı tozu

 

Besin ögeleri: Glutensiz Ekmek Karışımı

100g hazırlanmış ürün
Enerji 1165kJ
277kcal
Yağ 8.7g
Doymuş yağ 1g
Karbonhidrat 47.8g
Şeker 1.27g
Protein 1.7g
Tuz 0.71g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 291g

 Dr. Oetker Glutensiz Serisi ile

Glutensiz Kek & Pasta Tarifleri

Birbirinden leziz ve garantili glutensiz kek& pasta tarifleri için tıklayın.