Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baking Powder

Tiramisu

Özel krema ve süsleme poşeti ilaveli!

İtalyan usulü gerçek tiramisu !

Özel kreması, süsleme poşeti ve özel un karışımı ile birlikte aynı paketin içerisinde.

Kreması çırpılarak hazırlanıyor.

Bir paketten 12-14 porsiyon elde edilebiliyor.

 

 

Hazırlanışı

1


Hamur için:

50 g yumuşak margarin

2 yumurta

50 ml (5-6 yemek kaşığı) süt                                             

Islatma için:

350 ml (1,5-2 su bardağı) süt

1-2 yemek kaşığı çözünebilir kahve

2-3 yemek kaşığı toz şeker 

Krema için:

400 ml (2 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

200 g labne peyniri

Elektrikli fırın ayarları:
Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 160°C  (önceden ısıtılmış)


Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika 
 

2

Ön hazırlık ve hamurun hazırlanışı 

Fırın tepsisine 32X37 cm ebadında pişirme kağıdı serin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.  

Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine margarin, yumurta ve sütü ilave edin.

Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.  

Hamuru  pişirme kağıdının üzerine kağıdın kenarlarından taşmayacak şekilde yayın.

Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen sürede pişirin.

Fazla kabarmamış olan bu keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Daha sonra keki ters çevirip pişirme kağıdını çıkarın ve parçaları üst üste koyabilmek için keki dik olarak iki eşit parçaya kesin. 

3

Islatma karışımı ve kremanın hazırlanışı

Kekin bir yarısını servis tepsisine alın.

Islatmada kullanılacak süte çözünebilir kahve ve şekeri ilave ederek eritin.

Çırpma kabına buzdolabında soğutulmuş sütü boşaltıp üzerine krema karışımını ilave edin.

Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın.

Labne peynirini ilave edip 1 dakika daha çırpın.  

4

Süsleme ve servis:

Hazırladığınız ıslatma karışımının yarısı ile servis tepsisine aldığınız keki iyice ıslatın.

Kremanın yarısını ıslattığınız kekin üzerine yayın.

Üzerine ikinci kek parçasını koyun ve ıslatın. Kalan krema ile üzerini kaplayın.

Hazırladığınız tiramisuyu buzdolabında en az 1 saat bekletin.

Servisten önce süsleme karışımını bir süzgeç yardımı ile tiramisunun üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin ve dilimleyin.              
 

Bu ürünü sipariş vermek için tıklayın:

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir

buğday unu
buğday
süt proteini
yağsız süt tozu

Besin ögeleri: Tiramisu

100G HAZIRLANMIŞ ÜRÜN
Enerji 214 kcal
900 g
Yağ 9.3 g
Doymuş yağ 4.9 g
Karbonhidrat 27 g
Şeker 18 g
Protein 5.2 g
Tuz 0.44 g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 355g

Tarif Dünyası

Yüzlerce tarif için uygulamamızla tanışın!

İndirmek için tıklayın.