Kökeni Latin Amerika’ya kadar dayanan, Balkanlar ve Arnavutluk’ta meşhur olan, hafif ve aynı zamanda damak çatlatan bu müthiş lezzeti artık arzu ettiğiniz her an kendi mutfağınızda hazırlayabilecek, konuklarınıza, sevdiklerinize gururla sunabilecek ve belki de kimseler ile paylaşmak istemeyeceksiniz...
Trileçe, klasik tariflerine göre çok daha modern ve pratik! Dr. Oetker Trileçe paketinde özel un karışımı, ıslatma sos karışımı ve böğürtlen sos poşeti bulunmakta.
Trileçe’ye dışarıdan sadece yumurta, süt ve krema ekleniyor. Trileçe sayesinde artık internette, gazetelerde tarif aramayacak veya arkadaşlarınızın tariflerini edinmeye çalışıp zahmetli denemelere kalkışmayacaksınız.
3 yumurta
600 ml (3 su bardağı) süt
200 ml krema
Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme:160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 25-35 dakika
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
22 x 22 boyutlarındaki ısıya dayanıklı kalıbı margarin ile yağlayın.
3 yumurtanın sarısını akından ayırın.
Yumurta aklarını çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile 3 dakika çırparak kar haline getirin.
Kar haline getirilen yumurta akı üzerine yumurta sarılarını ilave edin ve spatula veya kaşık ile yumurta sarıları homojen dağılıncaya kadar yavaşça yedirin.
Üzerine un karışımını ilave ederek köpüksü yapıyı söndürmeden yavaşça karıştırmaya devam edin.
Pişirme kalıbına boşaltarak üzerini düzeltin. Belirtilen fırın ayarında üzer, pembeleşinceye kadar pişirin.
Trileçe'yi fırından çıkartın ve 5 dakika bekletin.
Bir bıçak yardımı ile kalıbın kenarından ayırın ve 6 dilim elde edecek şekilde kesin.
Bir kaba krema ve sütü boşaltıp üzerine ıslatma için toz karışımı ilave edin. El çırpıcı ile tamamen eriyinceye kadar iyice (2-3 dakika)iyice karıştırın.
Beklemeden ıslatma sosunu dilimlenmiş trileçe üzerine dökün.
Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. En az 2 saat bekletin. Servis esnasında her dilimin üzerine yaklaşık 1 tatlı kaşığı gelecek şekilde böğürtlen sos dökün.
Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir
buğday unu
süt proteini
100 g Tarifine Göre Hazırlanmış Ürün | |
---|---|
Enerji |
207
kcal
866 kJ |
Yağ |
9,7
g
|
Doymuş yağ |
5,39
g
|
Karbonhidrat |
25,2
g
|
Şeker |
18,99
g
|
Protein |
4,6
g
|
Tuz |
0,34
g
|
Ağırlık: 315g
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.