Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baking Powder

Trileçe Böğürtlen Soslu

Kökeni Latin Amerika’ya kadar dayanan, Balkanlar ve Arnavutluk’ta meşhur olan, hafif ve aynı zamanda damak çatlatan bu müthiş lezzeti artık arzu ettiğiniz her an kendi mutfağınızda hazırlayabilecek, konuklarınıza, sevdiklerinize gururla sunabilecek ve belki de kimseler ile paylaşmak istemeyeceksiniz...

Trileçe, klasik tariflerine göre çok daha modern ve pratik! Dr. Oetker Trileçe paketinde özel un karışımı, ıslatma sos karışımı ve böğürtlen sos poşeti bulunmakta.

Trileçe’ye dışarıdan sadece yumurta, süt ve krema ekleniyor. Trileçe sayesinde artık internette, gazetelerde tarif aramayacak veya arkadaşlarınızın tariflerini edinmeye çalışıp zahmetli denemelere kalkışmayacaksınız. 

 

 

Hazırlanışı:

1

Tarife gore ilave edilecekler:

3 yumurta 
600 ml (3 su bardağı) süt
200 ml krema 

Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme:160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 25-35 dakika
 

2

Yumurta akının hazırlanması


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

22 x 22 boyutlarındaki ısıya dayanıklı kalıbı margarin ile yağlayın.

3 yumurtanın sarısını akından ayırın.

Yumurta aklarını çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile 3 dakika çırparak kar haline getirin. 

3

Trileçe karışımının hazırlanması

Kar haline getirilen yumurta akı üzerine yumurta sarılarını ilave edin ve spatula veya kaşık ile yumurta sarıları homojen dağılıncaya kadar yavaşça yedirin.

Üzerine un karışımını ilave ederek köpüksü yapıyı söndürmeden yavaşça karıştırmaya devam edin.

Pişirme kalıbına boşaltarak üzerini düzeltin. Belirtilen fırın ayarında üzer, pembeleşinceye kadar pişirin.  

4

Islatma ve servis

Trileçe'yi fırından çıkartın ve 5 dakika bekletin.

Bir bıçak yardımı ile kalıbın kenarından ayırın ve 6 dilim elde edecek şekilde kesin.

Bir kaba krema ve sütü boşaltıp üzerine ıslatma için toz karışımı ilave edin. El çırpıcı ile tamamen eriyinceye kadar iyice (2-3 dakika)iyice karıştırın.

Beklemeden ıslatma sosunu dilimlenmiş trileçe üzerine dökün.

Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. En az 2 saat bekletin. Servis esnasında her dilimin üzerine yaklaşık 1 tatlı kaşığı gelecek şekilde böğürtlen sos dökün.    
 

Bu ürünü sipariş vermek için tıklayın:
Trileçe Böğürtlen Soslu (1 Tarif)

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir

buğday unu
süt proteini

Besin ögeleri: Trileçe Böğürtlen Soslu

100G HAZIRLANMIŞ ÜRÜN
Enerji 207 kcal
866 kJ
Yağ 9.7 g
Doymuş yağ 5.4 g
Karbonhidrat 25 g
Şeker 19 g
Protein 4.6 g
Tuz 0.34 g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 315g