Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baking Powder

Pizza Un

Dr. Oetker Pizza Un karışımı çok az miktarda su ve sıvı yağ ilave edilerek hazırlanıyor.

Un karışımındaki kabartıcı sayesinde, hamuru çok uzun süre bekletilmiyor, kısa sürede ve pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Çıtır ve ince bir pizza tabanı elde ediliyor. Paketin içinden çıkan baharatlar ile çeşnilendirilmiş özel domates sosu, su ile karıştırılarak hazırlanıyor.

Pizza Un’un önemli özelliklerinden biri de üst malzemenin tüketicinin tercihine bırakılmış olması. Tüketici üst malzemeleri dilediği gibi kombine edebiliyor, böylece çeşit çeşit pizzalar elde etmek mümkün oluyor.

Dr. Oetker Pizza Un ile büyük bir fırın tepsisi ölçülerinde pizza elde edilebiliyor.

Ayrıca ambalajın iç yüzünde birbirinden değişik ve lezzetli pizza tarifleri yer alıyor.
 

 

 

Hazırlanışı

1

Tarife göre ilave edilecekler:

Hamur için:

125 ml (1,5 çay bardağına yakın) su

10 ml (1 yemek kaşığı) sıvı yağ

Sos için:

100 ml (1 çay bardağı) su

2

Pişirme süresi: yaklaşık 15-20 dakika

Elektrikli fırın ayarı:

Turbo pişirme: 190°C (önceden ısıtılmış)

Alt-üst pişirme: 200°C (önceden ısıtılmış)

3

Hamurun hazırlanışı:

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Un karışımına su ve yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya eliniz ile yaklaşık 2-3 dakika iyice yoğurun ve üzerine nemli bir bez örterek hamuru dinlenmeye bırakın.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın.

4

Malzemenin hazırlanışı:

Üst malzemeleri önerildiği şekilde hazırlayın.

Malzemeler hazırlanırken beklemiş olan hamuru yuvarlayarak hafif unlanmış tezgahta merdane ile 34 cm çapında veya 30x30 cm boyutlarında açın ve yağlanmış fırın tepsisine alın.

5

Sosun hazırlanışı ve pişirme:

Sos karışımını bir tabağa alıp üzerine ölçülü suyu yavaş yavaş dökerek karıştırın ve hamurun üzerine kenarlarda 1 cm boşluk kalacak şekilde sürün.

Sosun üzerine önce peynirin yarısını, daha sonra üst malzemeleri ve en üste kalan peyniri koyun.

Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirip belirtilen fırın ayarında 15-20 dakika pişirin.

Not: Mini fırın kullanacak iseniz, hazırladığınız hamur, sos ve malzemeyi 2 mini fırın tepsisine paylaştırın.

Bu ürünü sipariş vermek için tıklayın:

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir

yağsız süt tozu

Besin ögeleri: Pizza Un

100G HAZIRLANMIŞ ÜRÜN
Enerji 201 kcal
845 kJ
Yağ 8.4 g
Doymuş yağ 3.5 g
Karbonhidrat 21 g
Şeker 11 g
Tuz 1.4 g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 255g