Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baking Powder

Cheesecake Yap

Dr. Oetker’in Cheesecake tutkunları için özel olarak çıkardığı Cheesecake Yap ile evde Cheesecake yapmak artık çok kolay...

Instant özelliği sayesinde sadece soğuk süt ve yoğurt ile pişirilmeden, 3 dakika çırpılarak hazırlanıyor.

Arzu edilirse yoğurt yerine, süzme yoğurt ya da labne peyniri de kullanılabiliyor.

Kremanın içerisine limon, portakal kabuğu rendesi, çikolata gibi lezzetlendiriciler eklenebiliyor.

Öğütülmüş veya ezilmiş bisküvi, fındık ya da badem ile kolayca cheesecake tabanı hazırlanabileceği gibi kişiye özel taban tarifleri de kullanılabiliyor.

Ambalajların arka yüzlerinde Dr. Oetker Cheesecake Yap ile hazırlayabileceğiniz altarnetif tarifler bulunmaktadır.
 

 

 

Hazırlanışı:

1

500 ml (2,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş sütü çırpma kabına boşaltın. Üzerine poşetin tamamını ilave edin.

2

Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devrinde toplam 2 dakika çırpın.

3

Üzerine 300 g (1,5 su bardağı) yoğurt ekleyin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın.

4

Taban hazırlama önerisi:

200-250 g tahıllı bisküviyi mutfak robotu ile öğütün. 75 g margarini (arzuya göre tereyağı) kısık ateşte eritin. 2 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin, kaşık ile iyice karıştırın ve 22-26 cm çapındaki kelepçeli kalıba alın. Kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın. Tarifine göre hazırladığınız kremayı kalıptaki tabanın üzerine yayın. Üzerini düzeltin ve buzdolabında en az 2 saat bekletin. Bıçak yardımı ile Cheesecake'i kalıbın kenarlarından ayırın, daha sonra kalıbın kelepçesini çözün. Dilimleyerek soğuk servis yapın.

5

Öneri:

Arzuya göre daha yoğun bir yapı için yoğurt yerine aynı miktarda süzme yoğurt veya labne peyniri kullanabilirsiniz.

Cheesecake'i Dr. Oetker Böğürtlenli Hazır Sos veya tarifine uygun hazırlanmış Dr. Oetker Meyveli Sos ile servis yapabilirsiniz.

Buzdolabında bekletme süresini uzatarak daha sert bir yapı elde edebilirsiniz.

Tabanı hazırlarken bisküvileri temiz bir poşete koyup üzerinden merdane ile geçerek ezebilirsiniz.

Bu ürünü sipariş vermek için tıklayın:

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir

peynir altı suyu tozu
süt proteini

Besin ögeleri: Cheesecake Yap

Per 100g Serving
Enerji 222 kcal
932 kJ
Yağ 9,5 g
Doymuş yağ 4,7 g
Karbonhidrat 29,2 g
Şeker 18,7 g
Protein 4,8 g
Tuz 0,31 g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 260g