Flag

Badem

Tatlılarda kavrulmamış, tuzsuz, çiğ tatlı badem kullanılır.

Badem ağacının meyvesidir. Tatlı ve acı olmak üzere iki çeşidi vardır.


Çerez olarak tüketilmesinin yanı sıra tatlılarda, kurabiyelerde ve süslemede kullanılır. Genellikle iç kabuğu sıcak suda bekletildikten sonra soyulur. Daha sonra çentilmiş, doğranmış, öğütülmüş, rendelenmiş veya yaprak badem (yarım) şeklinde kullanılır. Badem unu, marzipan veya badem ezmesi yapımında ve çeşitli tatlıların hammaddesi olarak kullanılır. Bazı tatlılarda sübye denilen badem sütü de kullanılır. Badem yağı kozmetikde, acı bademden elde edilen aromatik su ise bazı tatlılarda ve bazı likörlerde kullanılır. Ayrıca acı badem kurabiyesi çok meşhurdur.

İlgili İpuçları ve Püf Noktaları

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker