Flag

İyi bir kek nasıl hazırlanır?

Kekim kabarmıyor diyenler için çok önemli ipuçları.
1
Fırın sıcaklığı

Fırınınızın doğru ısıda çalıştığından emin olun. Fırınınızın doğruluğunu test etmek için bir fırın termometresi kullanabilirsiniz.

2
Az pişirmeden kaçının

Fırın sıcaklığınızın çok düşük olmadığından emin olun ve pişirme süresini doğru ayarlayın.

3
Fırın kapağının açılması

Pişirme işlemi sırasında fırının kapağını açmayın. Çok ihtiyaç duyulursa pişirme işleminin yarısından sonra açın.

4
Hamur çırpma ayarları

Un ve hamur kabartma tozunu iyice çırpılmış ve havalanmış olan karışıma en son ekleyin. Bu aşamadan sonra hamuru uzun ve hızlı çırpmayın, havasını söndürmeden birleşinceye kadar karıştırmak yeterli olacaktır. Aksi halde hamurun içinde oluşan ve kek pişerken iyi kabarmasına destek olacak olan hava kabarcıklarını söndürürsünüz. Tarife bağlı olarak çırpılan yumurta akları hamura sonradan ekleniyorsa aynı şekilde havasını söndürmeden karıştırın.

5
Malzeme miktarlarına, oda sıcaklığında olmalarına ve ölçü kaplarına dikkat edin.
6
Tarif için doğru boyuttaki pişirme kalıbını kullanın.

İlgili İpuçları ve Püf Noktaları

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker