Kurabiye süslemelerinde kullanılan glazür elenmiş pudra şekerine su ekleyip karıştırarak hazırlanır. Farklı aromalar ve renkler elde etmek için su yerine limon suyu, süt, farklı meyve suları vb. ile hazırlayabilirsiniz. Özellikle parlak bir glazür hazırlamak istiyorsanız sıcak su ile karıştırmak en iyisidir.
Sıvıyı eklemeden önce pudra şekerine biraz kakao tozu veya çözünmüş hazır kahve tozu eklerseniz özel bir aroma elde edersiniz.
Renkli bir glazür hazırlamak için farklı renklerdeki meyve suları ile karıştırabilirsiniz. Daha soft ve pastel tonlar elde edersiniz. Daha canlı renkler tercih ederseniz gıda boyası kullanabilirsiniz.
Glazürü pişirme kağıdından hazırlanmış huniye doldurup süsleme amaçlı kullanabilirsiniz. Burada kıvam önemlidir. 200 g pudra şekerine yaklaşık 3 yemek kaşığı sıvı ilave edin ve pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Sıvıyı azar azar ekleyip her seferinde iyice karıştırın. Sıkılabilen ve dağılmayan bir kıvam elde edince bekletmeden kullanın.
Sürülebilir kıvamda bir glazür hazırlamak için 200 g pudra şekerine yaklaşık 3 - 4 yemek kaşığı sıvı ilave edin. Yine sıvıyı azar azar ilave edin ve her seferinde iyice karıştırın. Sürülebilir ve hafif yayılan ama akmayan bir kıvam elde edince bekletmeden kullanın. İnce bir spatula veya bıçak ile kurabiyelerin üzerine sürün.
Glazür uygulandıktan sonra kısa sürede donar. Farklı renklerdeki glazürler ile süsleme yapacaksanız veya pasta süsleri vb. serpecekseniz glazür donmadan yapılmalıdır.