Flag

Tariflere eklenecek çerezlerin kavrulması.

Tariflerde yer alan tohum, çerez ve kuru yemişleri kullanmadan önce kavurabiliriz.

Bunlar nedir: Ayçiçek çekirdeği, kabak çekirdeği, susam, dilimlenmiş, kıyılmış veya bütün bırakılmış badem, rendelenmiş Hindistan cevizi, çam fıstığı, ceviz içi, fındık, yer fıstığı vb.


Tariflerde daha yoğun bir lezzet istiyorsak bunları kavurabiliriz, böylece aynı zamanda daha iyi renkler elde edebiliriz.


Yapışmaz yüzeyli bir tavada arada karıştırarak altın sarısı oluncaya kadar kavurmak en pratik yöntemdir. Kavurma işlemi bittikten sonra hemen soğuk olan başka bir kaba alınmalıdırlar, yoksa sıcak olan tavada kavrulmaya devam ederler, fazla kavrulma acılaşmaya neden olur. Dilimlenmiş badem daha da hassastır, kavururken dikkatli olmak gerekir.


Kavurma işlemini fırında yapmak için kavrulacak malzeme bir fırın tepsisine ince ve eşit bir şekilde yayılır, alt-üst ayarında 180°C’ye ısıtılmış fırında renkleri kahverengi oluncaya kadar bekletilir, gerekirse arada bir karıştırılıp alt üst edilir. Bu işlem sırasında gözlem çok önemlidir.

İlgili İpuçları ve Püf Noktaları

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker